dilluns, 8 de febrer del 2010

23. Un altre treball per capes

Ara, fent servir els coneixements que hem posat en pràctica al Treball per capes 01, es tracta de fer una composició, amb un mínim de tres capes, a partir de les imatges que trobaràs en  Photoeverywhere.

En aquesta finestra, de la qual veuràs que el fons va canviant, has d'introduir, a la finestreta de cerca, de la part superior dreta (porta al costat una icona d'una lupa), la paraula china ja que volem cercar imatges referides a aquesta part d'Àsia.

Ara estaràs a una nova finestra a la qual ens diu que s'han trobat 2540 resultats, és a dir, 2540 imatges que fan referència al terme china. Cliquem a la primera miniatura que trobes -està marcada eamb un requadre vermell a la imatge següent-.


 Et sortirà la imatge en una finestra a la que podrem anar passant entre tots els resultats, classificats en una mena de pàgines d'un àlbum de fotografies.
Doncs bé, navega una mica per les diferents planes d'aquest àlbum virtual i trobaràs les imatges que farem servir per a aquest treball.
A la pàgina 2  trobarem la imatge del iak -una mena de vaca pel·luda-, a la segona miniatura de la primera filera. Si cliquem a sobre de la miniatura s'obrirà la finestra de baixada de la imatge. Cliquem a Download, la imatge es farà gran, ocupant tota la pantalla i només caldrà desar-la al nostre dispositiu USB, amb el nom iak.jpg (recorda que has de clicar el botó dret del ratolí, a sobre de la imatge, i seleccionar Guardar imagen como .. o Anomena i desa ...).
Clicant pàgina enrera, en la finestra del navegador web, tornarem a la pàgina 2 de l'album.
Repetirem les mateixes passes anteriors per a trobar les dues imatges que ens falten.
La imatge del carrer la trobarem a la mateixa pàgina 2 (primera miniatura de la segona filera). La desarem al nostre dispositiu USB amb el nom carrer.jpg.  
 L'altra imatge que ens cal és la de la gran muralla que la trobarem a la pàgina 4 (segona miniatura de la primera filera). La desem al nostre dispositiu USB amb el nom gmuralla.jpg.

Si ens resulta massa complicat navegar per les planes d'aquest àlbum virtual podem anar directament a les planes de baixada de les imatges clicant als enllaços del peu de les imatges.
ox
urban street scene
great wall of china
El resultat final, després d'haver fet la corresponent compposició de capes, serà:

urban street scene
Quan acabis la teva feina desa-la a la teva carpeta de treball amb el nom
Compo_china.xcf


Darrera actualització 13 d'octubre 2014